Over Leven in de Wetstraat

boek.jpg

Al enige tijd in de boekhandel verkrijgbaar: “Over leven in de Wetstraat”, een 160 pagina’s tellend boekje geschreven door Pol Van den Driessche, de doorwinterde wetstraatjournalist die sinds de voorbije federale verkiezingen op een CD&V-zitje in de senaat kan rekenen. In het boekje stelt Van den Driessche dat politici zich terug met hun corebusiness moeten gaan bezighouden (aan politiek doen), en zich niet met allerlei marketingfoorwijverij moeten inlaten. Tegelijkertijd is het enige werkelijk “vernieuwende” hoofdstuk uit het boek datgene dat handelt over restaurants waar je politici regelmatig kan zien degusteren. Iets in mij zegt dat het juist dit soort zaken zijn die onder marketingfoorwijverij ingedeeld kunnen worden. Soit.

Het laagdrempelige boekje met het te grote lettertype en de kinderlijke tittel is interessant leesvoer voor de wetstraatneofiet, maar ook niet meer dan dat. En dat is jammer voor iemand met zo’n rijke loopbaan als Van den Driessche, van wie je toch meer zou verwachten. Al kan juist het feit dat hij nu ook werkelijk practiserend politicus is, mede de oorzaak zijn dat er in dit boekje op veilig gespeeld wordt en er niet al te grote ontboezemingen gedaan worden.

  • Heerlijk! Die politieke journalisten onder elkaar. Wat de één niet durft te onthullen, weet de ander net goed genoeg te verhullen. Of niet? Vandaag in DeMorgen (woensdag 10 oktober) wordt het boek van Van den Driessche besproken door Yves Desmet. Daarin volgende interessante passage: “Hij (Pol) is ook niet te beroerd om in eigen hart te kijken, en vertelt voor het eerst hoe zijn toenmalige krant Het Nieuwsblad het bericht bracht dat Elio Di Rupo van pedofilie verdacht werd. Een politicus van de oppositie bezorgde zijn redactie een selectief proces-verbaal waarin een politieman een oude rekening met Di Rupo probeerde te vereffenen. Dat die politicus vandaag in kartel met het Vlaams Belang opkomt, vergeet hij er jammer genoeg bij te vermelden.”

    Volgens mij doelt Yves Desmet duidelijk op deze politicus, waarvan ik liever de Jeroom-cartoon in de link gezet had.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boek, politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s