Genk on stage

genk-onstage.jpg

Genk staat dit weekend on stage, en dat zullen ze geweten hebben! Met een portie nietsontziend enthousiasme trokken drie onverschrokken Antwerpenaren op expiditie richting de bebouwde kom rond het Fenix stadion. Gewapend met zowel “King”- als “mentosfruit”-muntjes zou deze barre tocht onze bloedblijnen in het niets doen herrijzen, vals plat gewoonweg plat doen lijken, en de stinkbak van menig hamburgerfressende Genk supporter neutraliseren.

De jonge honden van bluetrain speelden aanstekelijke bluesrock, die op instemmend geknik en zelfs vingergeknip kon rekenen. De weergoden waren hen bovendien gunstig gezind: mooi meegenomen! Al zullen zij stellen dat je geluk afdwingt. En misschien klopt dat wel.

The Karma Police tribute was een ander paar mouwen. Deze groep coverde nummers van The Police en speelden ook nog Karma Police (van Radiohead). Wat een kutconcept.

Mintzkov was uitstekend. Hun albumpresentatie enkele maanden geleden in Trix viel wat tegen: ze stonden onzeker op het podium, waren nog niet op elkaar ingespeeld en geluidstechnisch zat het hen ook niet mee. Gisteren stonden ze echter vol overtuiging op het podium, speelden ze krachtig en doelgericht. Bovendien hadden ze attitude te over (sigaretjes, leren frakskes, zwanskes, Lies Lorquet). Het limburgse publiek was eerder aan de makke kant.

Overall een aangename kennismaking met de stad Genk en de Genkenaars. Genk on stage loopt nog tot 24 juni, doen!

P.S.: Kent iemand café “’t Bergske” in Genk?  

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s