Lachen met de verkiezingen

Gisteren toch ook nog eventjes kunnen lachen met de verkiezingsuitslagen, toen Bart De Wever (N-VA, ofte Nieuw-Vlaamse Aliantie) in de vrt-nieuwsdienststudio opdook. De reactie van dezen Vlaamschen Koene Ridder op de voordelige verkiezingsuitslag voor zijn kartel luidde als volgt: “Ja, ik denk wel dat we nu incontournable zijn, om het met een Frans woord te zeggen”. Of hoe la francophonie deze separatist toch nog van pas komt. Sul.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder politiek

5 Reacties op “Lachen met de verkiezingen

 1. Ik kan de verkiezingen echt niet af. Dat er zoveel mensen voor een negatieve campagne stemmen. Elke partij die duidelijk tegen iets is wint. Maakt niet uit wat, leve anti! Laten we ons allemaal terug trekken op dit stuk Vlaamse grond en schrik hebben van alles wat neigt naar anders. Ik vrees niet dat België de komende jaren zijn nek nog zal uitsteken in een internationaal debat of dat er nog ethische kwesties onder handen genomen gaan worden. Man toch…

 2. dustyroadrecords

  Johan Vande Lanotte stelde gisteren dat partijen die een gepolariseerd beeld van onze samenleving wisten te schetsen en een extern vijandbeeld hanteerden, de grote winnaars van deze verkiezingen werden. En dat klopt wel: CD&V verviel maar al te vaak in rechtse retoriek en wild om zich heen schoppen. Al valt dit natuurlijk wel een beetje te verwachten van een oppositiepartij. Ook Lijst Dedecker, die volgens mij niet zozeer “het gezond verstand”, dan wel het negativisme hoog in het vaandel voert, wist op deze manier de kiezer te bekoren. Dat SP-A de hand in eigen boezem steekt, en zich de komende dagen vooral gaat afvragen wat zij verkeerd gedaan hebben, is mooi gezegd, maar stemt mij niet meteen gelukkig. Met een rationeel en uitgebalanceerd programma de kiezer niet weten te bekoren, mag dan dramatisch zijn, platvloers negativisme cultiveren is (vanuit ethisch standpunt) vele malen erger. Leterme zal heel wat werk hebben om de wonden die hij geslagen heeft te helen, en zal volgens mij juist omwille van zijn negatieve campagnestijl meer toegevingen moeten doen dan hem lief is om tot een sluitende overeenkomst te komen . Of hoe negatieve campagnevoering -laten we hopen- een boomerang is, die je vol in het aangezicht treffen kan.

 3. Michiel

  Och ja, de verkiezingsuitslagen.

  Na veel gemekker over meer bevoegdheden voor Vlaanderen (want daar wordt Wallonië toch beter van?) maakt Reynders duidelijk dat hij er wel net iets anders over denkt. Nu hij eindelijk de PS naar de tweede plek heeft verwezen staat hij niet te trappelen om via meer bevoegdheden voor de gemeenschappen- en gewesten de lokaal nog zeer sterk verankerde PS meer slagkracht te geven.
  Nog minstens twee jaar afwachten valt te concluderen uit zijn woorden.
  Wanneer Louis Michel als informateur wordt aangesteld wacht hem een moeilijke taak, dat is zeker. Maar de moeilijkste taak wacht Yves Leterme. Hij mag trachten zijn geloofwaardigheid te behouden door Vlaanderen op 4 jaar tijd meer bevoegdheden te geven, onder het waakzame oog van honderden journalisten en niet in het minste, de toch niet zo gehavende OpenVLD die nu heerlijk uit de boom kan kijken.

 4. John

  Zoals je dus al aanhaalt is het inderdaad wel de taak van de oppositie om het huidge beleid onderuit te halen. what’s in a name. De PS verweet de MR in Wallonië ook dat ze toch maar eens moesten ophouden met al hun negativisme. Logisch toch? Als je in het verweer zit is de aanval vaak de beste verdediging (om het met een platvloers cliché te stellen)…net zoals JM Dedecker ook moest doen. Hoe jammer het ook is, het is in het huidige politieke landschap gewoonweg een must.

  Een andere spijtige zaak die de verkiezingen hebben voortgebracht is de volgende: Omdat de SP.A (samen met Spirit…maar laten we van dat kartel al maar in onvoltooid verleden tijd spreken) zijn boodschap, zijn ideologie niet goed heeft kunnen overbrengen, stapt Johan VDL op als voorzitter. Ik vraag me dan luidop af waarom? Is het zijn fout dat hun ideologie momenteel niet aanslaat bij de kiezers? Waarom ook eens niet kijken naar de campagnevoerders, de spin-doctors. Johan VDL kwam over als één van de meest gedegen politici deze campagne en reageerde de avond zelf op een zeer mooie manier op het verlies van zijn partij. Helaas kopte de krant de dag daarna dat hij ontslag nam als voorzitter. Maar de SP.A krijgt alvast een pracht van een voorzitster erbij. Nou ja.

 5. John

  en ook nog wel…

  goe bezeg, dusty road 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s